Zitting van 22/11/2021

 

AANWEZIG

Stéphane Bodart – voorzitter

Frédéric Petit – burgemeester

Béatrice Bernard, Fabienne Mineur-Boucau, Dominique Matthys-Reyniers, Jérôme Delcourt – schepenen

Jan Walraet, Jean-Pierre Butaye, Marie Paquot, Jean Crêvecoeur, Olivier Mingers, Alexandre Franck, Wim Peeters, Robert De Lille, Zeynep Gorgu, Geraldine Lamoureux, Bernadette De Broux-Vervloet, Michel Lievens, Mikaël Hosseini, Anne Bens-Sterkmans, Ronald Probst – raadsleden

Geert Raymaekers – algemeen directeur

VERONTSCHULDIGD

Murielle Jaubert – schepen

Emmanuel Froidbise – raadslid

 

Overzicht punten

Cel secretariaat ondersteunende dienst. Notulen en zittingsverslag openbare zitting gemeenteraad 25 oktober 2021. Goedkeuring.

 

 

OZ.1. Cel secretariaat ondersteunende dienst. Notulen en zittingsverslag openbare zitting gemeenteraad 25 oktober 2021. Goedkeuring.

 

De gemeenteraad,

 

Voorgeschiedenis

25 oktober 2021: openbare zitting gemeenteraad.

 

Feiten en context

Elk gemeenteraadslid heeft het recht om opmerkingen te maken over de redactie van de notulen en het zittingsverslag van de vorige vergadering.

 

Juridische gronden

          Decreet over het lokaal bestuur, in het bijzonder de artikelen 32, 277 en 278.

          Gecoördineerd huishoudelijk reglement van de gemeenteraad, in het bijzonder de artikelen 32 en 33 betreffende de notulen en het zittingsverslag.

 

BESLUIT:

Eenparig

 

Enig artikel: De raad keurt de notulen en het zittingsverslag van de openbare zitting van 25 oktober 2021 goed.

 

Publicatiedatum: 04/01/2022
Overzicht punten

Algemeen directeur. Agenda gemeenteraad. Toevoeging agendapunt op vraag van dhr. burgemeester in toepassing van artikel 107 nieuwe gemeentewet.

 

 

OZ.6. Algemeen directeur. Agenda gemeenteraad. Toevoeging agendapunt op vraag van dhr. burgemeester in toepassing van artikel 107 nieuwe gemeentewet.

 

De gemeenteraad,

 

Feiten en context

In zitting van het college van 5 november 2021 werd geen consensus bereikt over de agendering van één agendapunt (princiepsbeslissing opmaak RUP Passionisten) op de zitting van de gemeenteraad van 22 november 2021.

 

Juridische gronden

Nieuwe gemeentewet, in het bijzonder artikel 107.

 

Argumentatie

Bij gebrek aan consensus in de schoot van het college van burgemeester en schepenen, wordt het punt op vraag van de burgemeester en overeenkomstig artikel 107 van de Nieuwe Gemeentewet, ter beslissing aan de gemeenteraad voorgesteld.

 

BESLUIT:

Stemming: 

 

6 stemmen tegen: Fabienne Mineur-Boucau, Jean-Pierre Butaye, Robert De Lille, Zeynep Gorgu, Bernadette De Broux-Vervloet en Stéphane Bodart

 

15 stemmen onthouding: Frédéric Petit, Béatrice Bernard, Dominique Matthys-Reyniers, Jérôme Delcourt, Jan Walraet, Marie Paquot, Jean Crêvecoeur, Olivier Mingers, Alexandre Franck, Wim Peeters, Geraldine Lamoureux, Michel Lievens, Mikaël Hosseini, Anne Bens-Sterkmans en Ronald Probst

Motivatie onthouding Jan Walraet: De heer Walraet geeft aan dat zijn fractie bereid was het punt in behandeling te nemen en hij hoopt dat het binnenkort zal kunnen behandeld worden.

Motivatie onthouding Olivier Mingers: De heer Mingers geeft aan dat zijn fractie sympathie heeft voor dit project en betreurt dat de kans om de voortgang van dit project te verzekeren door een RUP op te starten niet wordt aangegrepen, terwijl deze procedure door de deskundigen als de beste naar voor werd geschoven.

Hij bevestigt dat de leden van het college, die zich vandaag onthielden, bereid zijn de piste van de publiek-private partnerschapsovereenkomst voort te zetten.

Het geeft aan dat het advies van de administratie er toe strekte het bosgebied ten noorden van het eigendom publiek toegankelijk te maken, in overeenstemming met één van de  vier krachtlijnen van het bindend gedeelte van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan en stelt dat de betrokken raadsleden zich bereid tonen te streven naar een overeenkomst waarbij een kleiner gedeelte van dit bos publiek toegankelijk zou worden gemaakt en de aankoop van het betrokken gedeelte te onderzoeken.

 

Enig artikel: De raad beslist het punt niet toe te voegen aan de agenda en bijgevolg wordt agendapunt 7 niet in behandeling genomen.

 

Publicatiedatum: 04/01/2022
Overzicht punten

Cel stedenbouw. Opmaak RUP Passionisten. Princiepsbeslissing.

 

 

OZ.7. Cel stedenbouw. Opmaak RUP Passionisten. Princiepsbeslissing.

 

De gemeenteraad,

 

Feiten en context

/

 

Juridische gronden

/

 

BESLUIT:

 

Dit agendapunt wordt niet behandeld.

 

Publicatiedatum: 04/01/2022
Overzicht punten

Algemeen directeur. Verzoekschrift. Kennisname en bespreking.

 

 

OZ.8. Algemeen directeur. Verzoekschrift. Kennisname en bespreking.

 

 

Op vrijdag 5 november werd een verzoekschrift afgegeven aan het gemeentesecretariaat.

Het verzoekschrift werd afgegeven onder gesloten omslag, gericht aan de voorzitter van de gemeenteraad.

Het verzoekschrift werd ingediend in toepassing van artikel 44 en 45 van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad, zoals laatst goedgekeurd in zitting van 24 juni 2019 en zoals hieronder hernomen.

Conform artikel 45 § 1 wordt het verzoekschrift door de voorzitter op de agenda van de gemeenteraad van 22  november 2021 geplaatst.

"VERZOEKSCHRIFTEN AAN DE ORGANEN VAN DE GEMEENTE

Artikel 44

§ 1. Iedere burger heeft het recht verzoekschriften, door een of meer personen ondertekend, schriftelijk bij de organen van de gemeente in te dienen.

§ 2. De verzoekschriften worden aan het orgaan van de gemeente gericht tot wiens bevoegdheid de inhoud van het verzoekschrift behoort. Komt een verzoekschrift niet bij het juiste orgaan aan, dan bezorgt dit orgaan het verzoek aan de juiste bestemmeling. Een verzoek is een vraag om iets te doen of te laten. Uit de tekst van het verzoekschrift moet de vraag duidelijk zijn.

§ 3. Verzoekschriften die een onderwerp betreffen dat niet tot de bevoegdheid van de gemeente behoort, zijn onontvankelijk.

Een schriftelijke vraag wordt niet als verzoekschrift beschouwd als:

1. de vraag onredelijk is of te vaag geformuleerd;

2. een loutere mening is en geen concreet verzoek;

3. als de vraag anoniem, zonder vermelding van naam en voornaam en adres, werd ingediend;

4. het taalgebruik beledigend is.

Het orgaan of de voorzitter van het orgaan maakt deze beoordeling. Indien het verzoekschrift niet aan de ontvankelijkheidsvoorwaarden voldoet, wordt de indiener hiervan in kennis gesteld en kan deze om een nieuw geformuleerd verzoekschrift gevraagd worden.

Artikel 45

§ 1. Is het een verzoekschrift voor de gemeenteraad, dan plaatst de voorzitter van de gemeenteraad het verzoekschrift op de agenda van de eerstvolgende gemeenteraad indien het verzoekschrift minstens 14 dagen voor de vergadering werd ontvangen. Wordt het verzoekschrift later ingediend dan komt het op de agenda van de volgende vergadering.

§ 2. De gemeenteraad kan de bij hem ingediende verzoekschriften naar het college van burgemeester en schepenen of naar een gemeenteraadscommissie verwijzen met het verzoek om over de inhoud ervan uitleg te verstrekken.

§ 3. De verzoeker of, indien het verzoekschrift door meer personen ondertekend is, de eerste ondertekenaar van het verzoekschrift, kan worden gehoord door het betrokken orgaan van de gemeente. In dat geval heeft de verzoeker of de eerste ondertekenaar van een verzoekschrift het recht zich te laten bijstaan door een persoon naar keuze.

§ 4. Het betrokken orgaan van de gemeente verstrekt, binnen drie maanden na de indiening van het verzoekschrift, een gemotiveerd antwoord aan de verzoeker of, indien het verzoekschrift door meer personen ondertekend is, aan de eerste ondertekenaar van het verzoekschrift."

 

Met 2 onthouding (raadslid Walraet, raadslid Peeters) en 19 ja beslist de raad het punt naar de gemeenteraadscommissie door te verwijzen.

Publicatiedatum: 04/01/2022
Overzicht punten

Algemeen directeur. Geïntegreerd arbeidsreglement lokaal bestuur. Goedkeuring.

 

 

OZ.2. Algemeen directeur. Geïntegreerd arbeidsreglement lokaal bestuur. Goedkeuring.

 

De gemeenteraad,

 

Feiten en context

Ocmw en gemeente beschikken beide momenteel nog over een eigen arbeidsreglement en kennen als dusdanig onder meer uiteenlopende arbeidstijdregelingen.

Ingevolge de integratie en het samenbrengen van de meeste personeelsleden van gemeente en ocmw onder één dak is het aangewezen te evolueren naar een geïntegreerd arbeidsreglement.

 

Juridische gronden

          Wet tot instelling van de arbeidsreglementen van 8 april 1965.

          Decreet houdende het lokaal bestuur, in het bijzonder artikel 186.

 

Advies

Advies van het managementteam, zitting van 7 september 2021.

Advies van het vakbondsoverleg, zitting van 14 oktober 2021.

 

Argumentatie

In het kader van de integratie van de gemeente en het ocmw werden al verschillende stappen gezet.

Zo werd een geïntegreerd organogram en een geïntegreerde rechtspositieregeling uitgewerkt.

Een geïntegreerd arbeidsreglement ontbrak nog.

Het geïntegreerd arbeidsreglement is van toepassing op alle personeelsleden van het lokaal bestuur.

Belangrijke onderdelen van het geïntegreerd arbeidsreglement zijn de uurregelingen en de thuiswerkregeling.

Met het oog op de ingebruikname van het NAC is het noodzakelijk te beschikken over het geïntegreerd arbeidsreglement.

 

BESLUIT:

Eenparig

 

Enig artikel: De raad hecht goedkeuring aan het arbeidsreglement, zoals gevoegd in bijlage bij deze beslissing.

 

Publicatiedatum: 04/01/2022
Overzicht punten

Algemeen directeur. Organogram/personeelsformatie. Aanpassing. Goedkeuring.

 

 

OZ.3. Algemeen directeur. Organogram/personeelsformatie. Aanpassing. Goedkeuring.

 

De gemeenteraad,

 

Feiten en context

In het Decreet over het lokaal bestuur is voorzien in een eenduidige ambtelijke aansturing van gemeente en ocmw.

De politieke aansturing blijft weliswaar gescheiden.

De eenduidige ambtelijke aansturing concretiseert zich middels de aanstelling van een gemeenschappelijke algemeen directeur en financieel directeur.

Artikel 161 van het Decreet over het lokaal bestuur voorziet ook in de vaststelling van een gezamenlijk organogram.

 

Juridische gronden

Decreet over het Lokaal Bestuur, in het bijzonder artikel 161.

 

Argumentatie

Het Decreet houdende het Lokaal Bestuur voorziet in de vaststelling van een gezamenlijk organogram voor de diensten van de gemeente en het OCMW.

Dit organogram geeft de organisatiestructuur weer. Beide besturen krijgen hierdoor een beter zicht op de mogelijkheden tot efficiënte samenwerking. Het organogram vertaalt ook de personeelsbehoeften in het personeelsplan.

In hoofdorde worden aanpassingen aangebracht aan de weddeschalen van het uitvoerend personeel (technisch personeel en poetspersoneel).

Een gunstig advies werd hieromtrent uitgebracht door enerzijds het MAT en anderzijds in het kader van het overleg met de representatieve vakorganisaties.

 

Financieel advies

De gemiddelde meerkost van de voorgestelde aanpassingen wordt geraamd op 143.919 euro.

 

BESLUIT:

Eenparig

 

Artikel 1: De raad keurt het organogram en het personeelsplan, zoals gevoegd in bijlage bij dit besluit, goed. 

Artikel 2: Afschrift over te maken aan de toezichthoudende overheid.

 

Publicatiedatum: 04/01/2022
Overzicht punten

Dienst financiën. Budgetwijziging 2021 van de Kerkfabriek van Sint-Jozef. Goedkeuring.

 

 

OZ.4. Dienst financiën. Budgetwijziging 2021 van de Kerkfabriek van Sint-Jozef. Goedkeuring.

 

De gemeenteraad,

 

Feiten en context

Gemeenteraad van 22 maart 2021: goedkeuring gewijzigd meerjarenplan 2020-2025 van het budget 2021 van de kerkfabriek van Sint-Jozef.

Gemeenteraad van 22 maart 2021: kennisname van het budget 2021 van de kerkfabriek van Sint-Jozef.

De kerkfabriek van Sint-Jozef heeft een wijziging van haar budget 2021 ingediend die werd goedgekeurd door de kerkraad op 18 augustus. In hoofdlijnen wijzigt het volgende:

          De exploitatie-uitgaven dalen met  5.550 euro

          De exploitatie-ontvangsten dalen met 2.000 euro

          Het tekort daalt met 3.550 euro

          De exploitatietoelage van de gemeente daalt van 22.095,61 euro naar 18.545,61 euro

          De investeringsuitgaven (vernieuwing verwarmingsinstallatie) stijgen van 120.000 euro naar 130.000 euro

          De investeringstoelage van de gemeente stijgt daardoor ook van 120.000 euro naar 130.000 euro

 

Juridische gronden

          Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten en latere wijzigingen.

          Besluit van de Vlaamse regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten.

          Ministerieel Besluit van 27 november 2006 tot vaststelling van de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst en ter uitvoering van artikel 46 van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de eredienst en van de centrale besturen van de eredienst.

 

Advies

Het advies van de commissie budget, financiën, personeel, informatica, internationale betrekkingen, intergemeentelijke samenwerking en verzelfstandigde agentschappen van 15 november 2021.

 

Financieel advies

Artikel 52/1 §1van het eredienstendecreet bepaalt dat de gemeentebesturen de tekorten bijpassen van de exploitatie van de kerkfabrieken en bijdragen in de investeringen in de gebouwen van de eredienst.

De derde aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 van de gemeente, goedgekeurd door de gemeenteraad op 25 oktober 2021, voorziet op registratiesleutel GE/64940000/079001 de nodige kredieten voor de betaling van de exploitatietoelage, en  op registratiesleutel GE/66400000/079001 het nodige krediet voor de betaling van de investeringstoelage.

 

BESLUIT:

Eenparig

 

Enig artikel: De gemeenteraad keurt de budgetwijziging 2021 goed van de kerkfabriek van Sint-Jozef met een exploitatietoelage van 18.545,16 euro en een investeringstoelage van 130.000 euro.

 

Publicatiedatum: 04/01/2022
Overzicht punten

Cel beleid. Vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordigers van de gemeente voor deelname aan de gewone algemene vergadering  van Interza op 15 december 2021. Beslissing.

 

 

OZ.5. Cel beleid. Vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordigers van de gemeente voor deelname aan de gewone algemene vergadering  van Interza op 15 december 2021. Beslissing.

 

De gemeenteraad,

 

Voorgeschiedenis

Met brief van 28 oktober 2021 nodigt Interza de gemeente uit om deel te nemen aan de gewone algemene vergadering op 15 december 2021 met volgende agenda:

1. Vaststelling van de geldigheid tot vergaderen overeenkomstig artikel 22 van de statuten,

2. Goedkeuring van de notulen van 16 juni 2021 (bijlage 1),

3. Begroting 2022 - verdeling van de werkingsmiddelen: toelichting - goedkeuring (bijlage 2),

4. Varia.

 

Feiten en context

De gemeente maakt deel uit van de opdrachthoudende vereniging Interza, beheerst door het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017.

 

Juridische gronden

          De statuten van Interza - artikel 19.

          Het Decreet over het lokaal bestuur - artikel 431.

 

Advies

In zitting van 11 februari 2019 werden 3 afgevaardigden aangeduid voor deelname aan de algemene vergadering van Interza tot en met 31 december 2024 of tot einde mandaat.

 

Argumentatie

Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen.

 

BESLUIT:

Stemming: 

 

18 stemmen voor: Frédéric Petit, Béatrice Bernard, Fabienne Mineur-Boucau, Dominique Matthys-Reyniers, Jérôme Delcourt, Jean-Pierre Butaye, Marie Paquot, Jean Crêvecoeur, Olivier Mingers, Alexandre Franck, Robert De Lille, Zeynep Gorgu, Geraldine Lamoureux, Bernadette De Broux-Vervloet, Michel Lievens, Mikaël Hosseini, Ronald Probst en Stéphane Bodart

 

3 stemmen onthouding: Jan Walraet, Wim Peeters en Anne Bens-Sterkmans

Motivatie onthouding Jan Walraet: De heer Walraet hoopt dat de gemeentelijke afgevaardigden de vergadering zullen bijwonen.

 

Artikel 1: Goedkeuring te verlenen aan de agendapunten van de algemene vergadering van Interza op 15 december 2021.

De agenda is als volgt samengesteld:

1. Vaststelling van de geldigheid tot vergaderen overeenkomstig artikel 22 van de statuten,

2. Goedkeuring van de notulen van 16 juni 2021 (bijlage 1),

3. Begroting 2022 - verdeling van de werkingsmiddelen: toelichting - goedkeuring (bijlage 2),

4. Varia.

Artikel 2: De afgevaardigde van de gemeente op de algemene vergadering van 15 december 2021 te mandateren de onder artikel 1 van onderhavige beslissing vermelde agendapunten gunstig te stemmen.

Artikel 3: Een afschrift van dit besluit over te maken aan Interza, Hoogstraat 185 te 1930 Zaventem.

 

Publicatiedatum: 04/01/2022
Overzicht punten

Cel secretariaat ondersteunende dienst. WOPlus. Toegevoegd punt: The knack of the NAC.

 

 

OZ.9. Cel secretariaat ondersteunende dienst. WOPlus. Toegevoegd punt: The knack of the NAC.

 

 

De heer Jan Walraet, raadslid, komt in zijn schrijven van 17 november 2021 terug op:

 

"Het NAC blijft een “torenhoog” dossier dat onze volle aandacht vraagt.

Dit is zonder de twijfel de laatste info over het NAC vóór de verhuis. We blijven er echter bij dat de verschillende Knack’s of the NAC door het CBS zelf op de agenda hadden moeten geplaatst zijn. Wij danken uiteraard het CBS voor de info maar het feit zelf is een blijvende getuigenis van onvoldoende respect voor de gemeenteraad.

De volgende gemeenteraad zal uiteraard in het NAC plaatsvinden vermits de verhuis gepland is van 18 tot 22 november 2021.

Is er ondertussen al meer nieuws over de uitbating in het “oude” gemeentehuis?

Wat is de verdere planning na de voorlopige “verhuis”?"

Publicatiedatum: 04/01/2022
Overzicht punten

Cel secretariaat ondersteunende dienst. WOPlus. Toegevoegd punt: Hartverwarmend kan men dit moeilijk noemen.

 

 

OZ.10. Cel secretariaat ondersteunende dienst. WOPlus. Toegevoegd punt: Hartverwarmend kan men dit moeilijk noemen.

 

 

De heer Jan Walraet, raadslid, stelt in zijn schrijven van 17 november 2021:

 

"Steeds meer steden en gemeenten in Vlaanderen worden uitgerust met een netwerk van AED-toestellen, zowel openbare als particuliere. We vroegen verschillende malen naar de stand van zaken hieromtrent in de gemeente.

De bevoegde schepenen van toen en nu deelden ons mee dat de nodige informatie opgevraagd werd en er nu intern onderzocht wordt wat de mogelijkheden zijn voor onze gemeente. De huidige schepen gaf aan dat ze al samengezeten heeft met de beleidsambtenaar Sport om te bekijken hoe we een hartvrije gemeente kunnen realiseren. Voor de huidige AED-toestellen zijn de nodige onderhoudscontracten vernieuwd. Bijkomende AED-toestellen kunnen aangekocht worden via de aankoopcentrale Creat. De locaties dienden nog bepaald te worden. Er zou echter zeker aan gedacht worden voor het NAC. Wij wezen op het belang van de bereikbaarheid van deze toestellen (niet uitsluitend binnen).

Het Rode Kruis heeft ondertussen noodgewongen zijn lijst met AED locaties moeten afsluiten wegens gebrek aan mankracht.

Maar de toestellen die op openbare plaatsen staan of in een voertuig aanwezig zijn, moeten nog steeds geregistreerd worden via de FOD Volksgezondheid. Zij zorgt ervoor dat de AED-toestellen in een databank opgenomen worden. Deze lijst zou op een eenvoudige wijze breed beschikbaar moeten zijn.

Graag hadden we hier meer over geweten."

Publicatiedatum: 04/01/2022
Overzicht punten

Cel secretariaat ondersteunende dienst. WOPlus. Toegevoegd punt: CO2 meten is weten.

 

 

OZ.11. Cel secretariaat ondersteunende dienst. WOPlus. Toegevoegd punt: CO2 meten is weten.

 

 

De heer Jan Walraet, raadslid, stelt in zijn schrijven van 17 november 2021:

 

"CO2-meters werden hier besproken naar aanleiding van de gemeentelijke coronaplannen ondermeer voor de handelaars. Geen van de hierover ondervraagde handelaars dacht er tijdens de afgelopen moeilijke jaren effectief aan om te stoppen maar de meerderheid ervan verwacht wel wat meer lokale steun van het gemeentebestuur.

De schepen voor Lokale Handel verklaarde in illo tempore dat er wel CO2-meters voorzien waren voor de kapsalons en schoonheidsinstituten en dat, indien zou blijken dat die een succes zijn, alle handelaars er een zouden krijgen.

Nu meer en meer blijkt dat ventilatie een zeer belangrijke maatregel wordt in de strijd tegen de pandemie, is het nuttig dit terug ter harte te nemen en opnieuw te overwegen.

Ook in het onderwijs zou dit kunnen overwogen worden bij de algemene klacht dat dit dáár te weinig toegepast wordt. De middelen in het onderwijs zijn sowieso beperkt en steun hiervoor zou een welkome aanmoediging zijn om meer te doen. Dit is trouwens een sterke aanbeveling van het Overlegcomité."

Publicatiedatum: 04/01/2022
Overzicht punten

Cel secretariaat ondersteunende dienst. Raadslid Robert De Lille. Toegevoegd punt: De jacht.

 

 

OZ.12. Cel secretariaat ondersteunende dienst. Raadslid Robert De Lille. Toegevoegd punt: De jacht.

 

 

De heer Robert De Lille, raadslid, komt in zijn schrijven van 17 november 2021 terug op:

 

"Ref: Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad artikel 3 §1

De site Geopunt vermeldt twee gebieden in Wezembeek-Oppem waar de jacht is toegestaan.

https://www.geopunt.be/kaart?viewer_url=https%3A%2F%2Fmaps.geopunt.be%2Fresources%2Fapps%2FGeopunt-kaart_app%2Findex.html%3Fid%3D8ab260b47cd0b36b017d2e8dde1d019c

Is er binnen deze 2 gebieden een terrein in eigendom van de gemeente waar jachtrechten worden toegekend? Zo ja, wat is het doel van het college?

Welke specifieke maatregelen heeft het college genomen om de veiligheid van onze medeburgers te waarborgen op deze terreinen in particulier bezit die zich zeer dicht bij de huizen bevinden?

https://www.ejustice.just.fgov.be/cgi_loi/loi_a1.pl?language=nl&la=N&cn=1991072430&table_name=wet&&caller=list&N&fromtab=wet&tri=dd+AS+RANK&rech=1&numero=1&sql=(text+contains+(%27%27))#Art.7"

Publicatiedatum: 04/01/2022